Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Parkettitehtaan uusi elämä

Idän Metsäkoneen Tapio Lauronen esitteli yrityksensä uutta toimitilaa Koveron entisellä parkettitehtaalla Joensuun kaupunginvaltuutetuille lokakuun alussa. Idän Metsäkoneen Tapio Lauronen esitteli yrityksensä uutta toimitilaa Koveron entisellä parkettitehtaalla Joensuun kaupunginvaltuutetuille lokakuun alussa.

 

Entisen parkettitehtaan tiloissa Koverossa on parhaillaan käynnissä tuotantohallin muutostyöt. Ilomantsilainen Idän Metsäkone Oy saneeraa tiloja sahatavaran kuivaamista ja höyläämistä varten.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Idän Metsäkone on Tapio Laurosen vuonna 1997 perustama yritys, joka aloitti toimintansa puunkorjuulla. Nykyisin yrityksen toiminta on laajentunut sahaukseen sekä hakkeen ja turpeen tuotantoon. Se myy itärajan takana Karjalassa tuottamaansa haketta, turvetta ja sahatavaraa pääasiassa Itä-Suomeen.

Koveron uusilla toimitiloilla on varsinkin yhtiön sahatavaran markkina-alue Laurosen mukaan kasvamassa. Toiminta tehostuu, kun saman katon alle saadaan sahatavaran kuivaus ja höyläys.

–Oma sahatuotanto tullaan kuivaamaan täällä, kertoo Lauronen.

Idän Metsäkone tuo saharatavaransa Venäjän Karjalasta, jossa se toimii neljä tytäryhtiönsä kautta.

Tilaa nyt käyttöön otettavassa entisessä parkettitehtaassa on kaikkiaan yli 14 000 neliötä.

–Tarvitsemme tiloista omaan käyttöön kuitenkin vain kolmasosan, toteaa Lauronen.

Tiloihin on etsitty sopivaa yhteistyökumppania.

–Tämä on puunjalostukseen sopiva tila. Voimme tarjota raaka-ainetta ja vaikuttaa sen laatuun, sahaukseen ja pituuteen. Pystymme toimittamaan toivotun kaltaista puutavaraa, koska meillä on käsissä koko tuotantoketju.

Idän Metsäkone osti kiinteistön viime keväänä siellä viimeksi parkettia valmistaneelta ruotsalaiselta Kährs Groupilta. Kiinteistöstä osa oli Joensuun kaupungin omistuksessa. Sen yritys lunastaa omakseen neljän vuoden vuokrasopimuksella.

 

Kommentoi

Hae sivuilta