Julkaistu 

Vangittu on tunnustanut sytyttäneensä palon

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa 23. syyskuuta. Vangittuna ollut 29-vuotias mies on myöntänyt syttäneensä palon. Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa 23. syyskuuta. Vangittuna ollut 29-vuotias mies on myöntänyt syttäneensä palon.

Joensuun poliisi on jatkanut esitutkintaa Kiihtelysvaaran kirkkoon varhain sunnuntai-aamuna 23. syyskuuta kohdistuneessa törkeässä vahingonteossa. Esitutkintaa on tehty tiiviissä yhteistyössä keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön rikostutkijoiden kanssa.
Vangittuna oleva 29-vuotias kiihtelysvaaralainen mies on kuulustelussa myöntänyt sytyttäneensä kirkon palamaan varhain sunnuntai-aamuna. Miehen antama kuvaus tapahtumienkulusta on yksityiskohtainen ja kuvaukselle on saatu vahvistusta myös muusta esitutkintamateriaalista. Esitutkinnassa on vahvistunut, että kirkon polttamisessa on käytetty palavia nesteitä.
Kuulusteluiden tarkempaan sisältöön ei julkisuudessa voida ottaa kantaa. Esitutkinnan tehtävänä tästä eteenpäin on sovittaa vangitun miehen kuulustelukertomus lukuisiin muusta esitutkintamateriaalista saatuihin yksityiskohtiin. Näihin yksityiskohtiin liittyen voidaan joutua suorittamaan kuulusteluja sekä muita esitutkintatoimenpiteitä, joten esitutkinnan luotettavuuden näkökulmasta keskeisiä yksityiskohtia ei voida avata julkisuudessa.
Esitutkinnan alkuvaiheessa pidätettynä olleita kolmea henkilöä ei enää epäillä kirkkoon kohdistuneesta törkeästä vahingonteosta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta