Julkaistu 

Mitä kristinusko sanoo yrittämisestä?

Piispa Jari Jolkkonen puhui kristinuskosta ja yrittäjyydestä Ilomantsin Yrittäjien yrittäjäseminaarissa Megrin Matkailussa. Piispa Jari Jolkkonen puhui kristinuskosta ja yrittäjyydestä Ilomantsin Yrittäjien yrittäjäseminaarissa Megrin Matkailussa.

Ilomantsin Yrittäjät pitivät yrittäjäseminaaria Megrin Matkailun tiloissa tänään lauantaina.

Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Urjanheimo totesi, että seminaarilla on jo monen vuoden perinteet. Päivän aiheena oli "Mitä Raamattu ja kristinusko sanovat yrittämisestä. Asiaa parinkymmenen hengen kuulijaporukalla avasi Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Helppo vastata. Ei mitään, avasi piispa puheensa.

Kommentti aiheutti kuulijoissa hilpeyttä. Piispa jatkoi, että kysymykseen ei ole yhtä selkeää vastausta, ja puhui yrittäjän työllistämisestä niin itsensä kuin toiset. Piispa mainitsi luomiskertomuksen, jossa puhutaan viljelemisestä ja varjelemisesta.

- Viljely ei ole pelkkää pellon kääntämistä, vaan se on monen asian työstämistä eli yrittämistä.

Päivän aiheeseen oman näkökantansa toivat myös Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Perttu Kouvalainen sekä Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra isä Ioannis Lampropoulos.

Puheissa käsiteltiin muun muassa myös eduskunnan käsittelyssä olevaa irtisanomissuojan muutosta ja arkipyhäpäiviä ja niihin kuuluvia vapaita.

Seminaari jatkui iltapalan ja vapaan keskustelun parissa, jossa yrittäjänä jaksamisesta keskusteltiin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherran Seppo Kuosmasen johdolla.

Kommentoi

Hae sivuilta