Julkaistu 
Armas Härkönen

Ilomantsin taistelujen muistopäivillä oli monipuolinen ohjelma

Ratsumieskillan jäsenet kävelivät lauantaina myös autenttisella taistelupaikalla kiertelevän Taistelijan taival -polun. Tällä kertaa ”viholliset” olivat pieniä ja tulivat kimppuun ilmasta.  Ratsumieskillan jäsenet kävelivät lauantaina myös autenttisella taistelupaikalla kiertelevän Taistelijan taival -polun. Tällä kertaa ”viholliset” olivat pieniä ja tulivat kimppuun ilmasta.

Ilomantsin taistelujen muistopäiviä vietettiin perinteiseen tapaan Hattuvaarassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Jatkosodan viimeinen suurtaistelu Neuvostoliittoa vastaan käynnistyi, kun Hämeen Ratsurykmentin kaksi eskadroonaa suoritti heinäkuun 30. päivän vastaisena yönä vuonna 1944 Hattuvaaran eteläpuolelta koukkauksen, joka yllätti kylään tunkeutuvan puna-armeijan jalkaväkirykmentti 52. kärjen. Lauantaina kuultiin Erkki Leppäsen toimesta suomenhevosten historiaa ja sodankäyntiä. Matti Kallio kertoi Mannerheim ristin ritari Tauno Parosesta, ja sotakamreeri Rauno Suhonen lentotoiminnasta Ilomantsin ilmatilassa sotien aikana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lauantaina osallistujat tutustuivat myös Makkolan museotilaan, Taistelijan taival -polkuun ja kävivät Itäpisteellä. Ratsumiesiltamissa ilomantsilainen Ikinuoret -ryhmä musisoi ja esitti näytelmänsä ”Elämänluukku”. Sunnuntaiaamuna olivat vuorossa perinteiset rituaalit: lipunnosto, eversti Gustaf Ehrnroothin päiväkäsky, hartaushetki ja kunniakäynnit muistomerkeillä.

Kommentoi

Hae sivuilta