Julkaistu 

Kalastusalueista kalatalousalueiksi

Koitereen Hirvatsaaren ja Petronsaaren välisessä salmessa sijaitsevaa Kämppäsaaren kämppää vuokrataan.  Koitereen Hirvatsaaren ja Petronsaaren välisessä salmessa sijaitsevaa Kämppäsaaren kämppää vuokrataan.

Vuoden 2016 alussa voimaan tulleen uuden kalastuslain myötä nykyiset kalastusalueet lakkaavat kuluvan vuoden loppuun mennessä. Pohjois-Karjalan alueella toimii ensi vuoden puolella 11kalatalousaluetta. Koitereen ja Koitajoen kalastusalueet Ilomantsissa pysyvät uudistuksessa lähes ennallaan.

- Uusi kalatalousalue on lakisääteinen julkisoikeudellinen yhdistys. Sen myötä esimerkiksi muotomääräykset ja virkavastuut lisääntyvät, Koitereen kalastusalueen isännöitsijä Toivo Korhonen selittää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Koitereen kalastusalueella on muun muassa talkoiltu saarissa sijaitsevia kämppiä kuntoon.

Koitajoen kalastusalueen puheenjohtaja Arto Laatikainen toteaa alueensa toiminnan pohjautuvan jo tällä hetkellä pitkästi ely-keskuksen kalatalousalueiden ohjeistukseen.

- En näe muutosta mitenkään mörkönä. Kalastusalueen nimi muuttuu, mutta toiminta pysyy ennallaan. Pieniä hallinnollisia muutoksia tulee, mutta esimerkiksi perinteiseen kalastustoimintaan ja yksiköiden myyntiin ei ole tulossa muutoksia, hän kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta