Julkaistu 

Iljaa juhlittiin helteessä

Iljan praasniekan ristisaatto siirtyi Pyhän Elian kirkosta Ilomantsinjärven rantaan vedenpyhitykseen. Iljan praasniekan ristisaatto siirtyi Pyhän Elian kirkosta Ilomantsinjärven rantaan vedenpyhitykseen.

Perinteistä Iljan praasniekkaa juhlittiin Ilomantsissa hellesäässä. Liturgian jälkeen toimitettiin ristisaatto Ilomantsinjärven rantaan, jossa oli vedenpyhitys.
Liturgia ja ristisaatto sai totutusti mukaansa kymmeniä ihmisiä. Vieraita oli ainakin ystävyysseurakunnista Turun Martin seurakunnasta ja Viron Miiksin seurakunnasta, jonka kanssa ystävyyssopimus on allekirjoitettu aivan äskettäin.
Viron seurakunnan pappi Peeter Uibo osallistui ensimmäistä kertaa Iljan praasniekkaan, ja hän iloitsi tunnelmasta.
– Pidän siitä, että luonto on lähellä ja täällä se on. Pidän siitä, että luontoa vaalitaan, kuten meillä Virossa. Olen kiertänyt paljon pyhiä paikkoja eri maissa ja täällä erityisesti tulee tunne pyhyydestä, Uibo sanoi.
Päiväjuhlassa vallitsi leppoisa tunnelma tuulen viilentäessä hellesäätä. Kirkkohistorian tutkija Juha Riikonen selvensi ortodoksikirkon historiaa lyhyesti. Erinäisten musiikkiesitysten ja laululeikkien jälkeen seurasi yllätysnumero, jossa juhlassa olleet tytöt näyttivät osaamaansa akrobatiaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta