Julkaistu 

Ilomantsin hirvet rauhaan, Tuupovaaraan lisää lupia

Ilomantsin hirvet rauhaan, Tuupovaaraan lisää lupia Arkistokuva

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan 1 450 hirvenpyyntilupaa tulevalle metsästyskaudelle. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa noin 1 700 hirveä. Määrä on hieman pienempi kuin metsästyskaudella 2017.
Ilomantsin alueelle lupia ei myönnetty tänäkään vuonna, sillä Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen alueella hirvikanta on edelleen alhainen. Hirveä on metsästetty kattavasti Ilomantsin alueella viimeksi vuonna 2015. Hirvikanta pyritään saamaan Ilomantsissa uudelleen metsästyskelpoiseksi karhukantaa säätelemällä. Tuupovaaran alueelle lupia on myönnetty 32, viime vuonna lukumäärä oli 25.
Tulevan syksyn metsästyksen tavoitteena on pienentää hirvikantaa hieman maakunnan länsiosassa. Muualla maakunnassa hirvitiheydet ovat tavoitelukemissa ja hirvikanta pyritään pitämään vähintään nykyisellä tasolla. 
Luonnonvarakeskus arvioi Pohjois-Karjalan hirvikannaksi edellisen metsästyskauden jälkeen noin 4 400 hirveä. Koko maapinta-alaan suhteutettuna hirvitiheys oli 2,5 hirveä tuhannella hehtaarilla. Hirviä arvioitiin olleen noin 400 vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Pohjois-Karjalan riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi pitää hirvitiheys kaikilla neljällä hirvitalousalueella välillä 2,2 - 3,0 hirveä tuhannella hehtaarilla. Hirvikannan rakenteen osalta tavoitteena on pitää lehmä/sonni -suhde lähivuosina tasolla 1,6. Viime syksyn havaintoaineiston mukaan lehmä/sonni -suhdeluku on hirvitalousalueittain 1,3 – 1,8.
Hirvenpyyntiluvanhakijoita oli Pohjois-Karjalassa tänä vuonna 152. Hirvenmetsästysaikaa on lainsäädännön muutoksella jatkettu siten, että metsästys päättyy tammikuun puolivälissä.    

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta