Julkaistu    |  Päivitetty 
Sirpa Sutinen

Tuupovaaran Taidetalon toiminta vaakalaudalla

Joensuun kaupunki on irtisanonut Tuupovaaran Taidetalon vuokrasopimuksen. Sopimus on päättymässä 31. 1. 2019. Syyksi vuokrasopimuksen irtisanomiseen kaupunki ilmoittaa, että tiloissa on ollut savua lämmitysjärjestelmän laiterikosta ynnä muista seikoista aiheutuvista syistä. Joensuun kaupunki ilmoittaa toimintojensa kärsineen savusta.
Kaupungin kulttuuripalvelut on keskeyttänyt Taidetalossa olevan kirjailijaresidenssin toiminnan. Annamaija Lankisen taidekokoelma avataan yleisölle suunnitelmien mukaan 9. heinäkuuta ja Taidetalo on tarkoitus pitää auki 27. heinäkuuta asti. Kaupunki kertoo kuitenkin tiedotteessaan, että tilanne on tarkkailun alla ja tarvittaessa aukioloaikaa supistetaan. 
Kulttuurijohtaja Sari Kaasinen harmittelee tilannetta.
–Saatuamme selville tilanteen Taidetalossa meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin toimia nopeasti. Pahoittelemme aiheutunutta hankaluutta. Joensuun kaupunki ei halua ottaa minkäänlaista riskiä, että vuokratilassa olevat taideteokset kärsivät enää jatkossa savuvahinkoja eikä, että vuokratilan residenssiosassa majoittuville asiakkaille aiheutuisi mitään terveydellistä haittaa tai vaaraa savusta, toteaa Kaasinen tiedotteessa.

Tulevan syksyn aikana kaupunki aikoo selvittää, missä muodossa residenssitoiminta voisi jatkua Tuupovaarassa ja miten Annamaija Lankisen kokoelma saataisiin edelleen esille paikkakunnalla.
–Aiomme pohtia tilannetta yhdessä tuupovaaralaisten kanssa ja kutsumme koolle tuumaustuokion, jonka päivämäärä tarkentuu myöhemmin, toteaa Kaasinen. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

Kommentoi

Hae sivuilta