Julkaistu 
Sirpa Sutinen

Koulun rakennusurakassa uusi käänne

Heinävaaran yläkoulun rakennusurakka on saanut vielä rakentamisen loppuvaiheessa uuden käänteen. Koulun rakentamisesta kokonaisvastuun kantaneen kaavilaisen Elemenco Oy:n talous petti kesken urakan. Koulun valmistuminen ehti sen reilun vuoden kestäneen rakentamisen aikana lykkääntyä moneen otteeseen. Yläkoululaiset pääsivät aloittamaan koulutyön uudessa koulussa tämän vuoden helmikuussa, kun alkuperäinen toive koulun valmistumisesta oli jo viime syksylle.

Koulutyön alkaessa jäi rakennustöistä muutamat vaiheet vielä kesken. Yläkoulun katon ja teknisen työn luokan viimeistely sekä piha-alueiden työt oli määrä alkaa koulun kesäloman alettua. Nyt kaupungin tilakeskus on ottanut koulun viimeistelyn vastuulleen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

–Sopimus urakoitsijan kanssa purettiin 25. toukokuuta. Tilakeskus hankkii nyt tarvittavat urakoitsijat, että työt saadaan loppuun, kertoo rakennuttaja Maijeli Parppei Joensuun tilakeskuksesta.

Elemenco Oy:n toimitusjohtaja Antero Vartiainen selittää, että töiden keskeytyminen ja yrityksen päätyminen yrityssaneeraukseen oli monen tekijän yhteissumma. Muun muassa arkkitehtoniset seikat tekivät urakasta sen verran vaativan, että kulut kasvoivat odottamatta.

–Meni aika monimutkaisiksi rakenteiksi. Emme osanneet ottaa sitä huomioon. Lisäksi oli huono kesä. Emme voineet asentaa tilaelementtejä sateessa. Kymmenkunta yhteensattumaa, joiden lopputulosta tämä oli.

Vartiainen kertoo myös, että kaupungille jäi urakkasummasta sisään 400 000 euroa.

– Kaupunki tekee sillä työt loppuun. Kaupungille ei tästä tappiota tullut. Tappiota tuli ainoastaan meille.

Kommentoi

Hae sivuilta