Julkaistu 
Armas Härkönen

Venttiprikaatin vaiheita kerrattiin seminaarissa

Jarmo A. Tolvanen (vas.) Otso Nygrén, Jouni Mattila (edessä vas.), Pasi Tuunainen, Matti Kallio ja Osmo Suominen tapasivat Ventin sotahistoriaseminaarissa. Jarmo A. Tolvanen (vas.) Otso Nygrén, Jouni Mattila (edessä vas.), Pasi Tuunainen, Matti Kallio ja Osmo Suominen tapasivat Ventin sotahistoriaseminaarissa.


Venttiprikaatin eli 21. Prikaatin perinneyhdistys järjesti toukokuun 18. päivänä Ilomantsissa kaikille avoimen sotahistoriallisen seminaarin. Seminaari oli järjestyksessään neljäs, ja sen teemana oli ”Vansjärveltä Ilomantsiin – Ventti ja Ilomantsi sodassa”.
– Kulunut, täydentämätön ja korpimarssien väsyttämä 21. Prikaati teki sen mitä siltä vaadittiin. Meidän tehtävämme tänään on kertoa tätä tarinaa edelleen tuleville sukupolville, Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Osmo Suominen totesi.
Seminaarissa ilomantsilainen lehtori Matti Kallio esitelmöi kenttäsairaaloista, joensuulainen dosentti Pasi Tuunainen kertoi viivytyksestä ja prikaatin taisteluista kesä-heinäkuussa 1944. Petroskoin yliopiston professori Juri Kilinin aiheena oli Ilomantsin taistelu osana puna-armeijan Karjalan rintaman operaatioita. 
Seminaariin osallistui yli 50 henkilöä.
– Enoni kaatui täällä Ilomantsissa, ja tämä seminaari antoi minulle runsaasti tietoa näiden taistelujen merkityksestä rauhanneuvotteluissa, juukalainen Jarmo A. Tolvanen kiitteli.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta