Julkaistu 
Helena Romppanen

Monenmoisiin töihin päästiin tutustumaan kunnanjohtajasta ja rekkakuskista alkaen

Juha Kärki pääsi tutustumaan kunnanjohtaja Marjut Ahokkaan töihin, päivän aluksi kierrettiin eri työpisteet ja käytiin muun muassa työllisyyskoordinaattori Niina Kettusen luona. Juha Kärki pääsi tutustumaan kunnanjohtaja Marjut Ahokkaan töihin, päivän aluksi kierrettiin eri työpisteet ja käytiin muun muassa työllisyyskoordinaattori Niina Kettusen luona.

Ilomantsissa toista kertaa järjestetty Job Shadow Day eli työnseurantapäivä herätti runsasta kiinnostusta.
-Halukkaita töihin tutustujia oli 22, ja kaikille heille löytyi työnseurantapaikka. Yritykset ja yhteisöt lähtivät  ilahduttavasti mukaan, kiitti tapahtuman koordinaattori Satu Ikonen Siun sotesta.
Ideana on siis, että vaikeammin työllistyvät osatyökykyiset ihmiset voivat tutustua päivän ajan heitä kiinnostaviin työpaikkoihin.
Maksimaisten lypsykarjatilalle suuntasi navetta-askareisiin parikin tutustujaa, jotka saivat ihastella juuri syntynyttä vasikkaa, myös Elämysmantsin hevoset kiinnostivat tutustujia.
Kurkistamaan päästiin muun muassa rakennusalan ja kiinteistönhoidon töihin, ravintola-alaan ja matkailuun. Kaksi halukasta pääsi rekankin kyytiin, kun kaksi kuljetusliikettä ilmoittautui tapahtumaan. Myös muun muassa pelastuslaitos ja raja tarjosivat työnseurantapaikan.
Juha Kärki halusi seurata päivän kunnanjohtajan työtä, johon hän pääsi tutustumaan kunnanjohtaja Marjut Ahokkaan mukana kulkiessaan.
-Se kiinnosti minua, koska itse olen toiminut luottamustehtävissä valtakunnallisessa Me itse-ryhmässä, Kärki kertoo.
Hän piti työnseurantapäivää oikein mielenkiintoisena ja avartavana kokemuksena.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta