Julkaistu 

Pampalossa yt-neuvottelut, ei vaikuta malminetsintähankkeeseen

Endomines Oy käynnistää Pampalon kaivoksella Ilomantsissa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön työvoiman käytön vähentämisestä. Neuvottelut koskevat yhteensä noin 40 henkilöä ja alustavan arvion mukaan voivat johtaa enintään 32 työntekijän lomauttamiseen yli 90 päiväksi ja/tai irtisanomiseen tuotannollisella tai taloudellisella perusteilla.
 Endominesin toimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde kertoo, että kullantuotannon jatkaminen Pampalon kaivoksella syyskuun 2018 jälkeen vaatii huomattavan investoinnin kaivoksen syventämiseen ja tähän investointiin yhtiön resurssit eivät nyt riitä.
– Toiminnan jatkaminen Pampalon kaivoksella tulevan syyskuun jälkeen vaatii merkittävän investoinnin kaivoksen syventämiseen, eikä nykyinen kullan hinta tue investointipäätöstä. Harkitsemme tämän vuoksi investoinnin lykkäämistä ja tuotannon tilapäistä keskeyttämistä Pampalossa. Nyt alkavilla keskusteluilla haemme yhdessä henkilöstön kanssa ratkaisuja tähän tilanteeseen, sanoo Miettinen-Lähde.
Kaivosyhtiö tiedotti alkuviikosta käynnistävänsä laajan ja systemaattisesti suunnitellun malminetsintähankkeen Karjalan kultalinjalla. Tähän hankkeeseen ei yt-neuvotteluilla ole toimitusjohtajan mukaan vaikutuksia.
– Olemme nyt tehneet sen valinnan, että laitamme lyhyellä aikavälillä käytettävissä olevat resurssit malminetsintään, koska sillä voidaan turvata toimintamme pitkällä aikavälillä.
Yhtiö on suunnitellut investoivansa kuluvana vuonna noin kaksi miljoonaa euroa malminetsintään Karjalan kultalinjalla tavoitteenaan luoda edellytykset kannattavaan kullantuotantoon Ilomantsissa pidemmällä aikavälillä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta