Julkaistu    |  Päivitetty 

Jätelasku pienenee

Myös biojäteastian tyhjennykseen on luvassa hinnanalennus kesäkuun alusta lukien. Myös biojäteastian tyhjennykseen on luvassa hinnanalennus kesäkuun alusta lukien.

Joensuun alueellinen jätelautakunta on hyväksynyt uudet jätetaksat, jotka tulevat voimaan kesäkuun alusta. Ilomantsilaisille uusi taksa merkitsee huomattavia säästöjä jätelaskuun, sillä viimeisimmässä kuljetuskilpailutuksessa kuljetusten hinnat saatiin koko maakunnassa samalle tasolle. Käytännössä se merkitsee Ilomantsissa omakotiasujalle maksimissaan 28,6 prosentin hinnanalennusta, kun 240 litran säiliön tyhjennys kahden viikon tyhjennysvälillä alenee 363 euron vuositaksasta 259 euroon. Neljän viikon välein tyhjennys tulee uudella hinnalla maksamaan vuodessa 102 euroa nykyisen 135 euron sijaan.
Asunto-osakeyhtiöissä, joissa vuositaksa on tuhansia euroja, voidaan enimmillään päästä jopa yli 500 euron vuosisäästöön tyhjennysvälistä ja asunto-osakeyhtiön koosta riippuen.
Ilomantsia jätelautakunnan kokouksessa edustanut varajäsen Kauko Jyrkönen kertoo, että taksa aiheutti keskustelua mutta se hyväksyttiin yksimielisesti.
– Kylillä kannattaa jatkossa miettiä, olisiko kiinteistökohtaiseen jätteenkeräykseen liittyminen nyt uusilla taksoilla jopa edullisempaa kuin aluekeräyspisteen käyttö. Niihin taksoihin kun ei muutoksia tullut, muistuttaa Jyrkönen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta