Julkaistu 

Metsätiestö kaipaa kunnostusta

Jatkuvat sateet aiheuttivat viime vuoden syksyllä kelirikon ja metsätiet olivat pehmeitä.  Kuva: Jukka Pietilä Kontiolahti Jatkuvat sateet aiheuttivat viime vuoden syksyllä kelirikon ja metsätiet olivat pehmeitä. Kuva: Jukka Pietilä Kontiolahti

Pohjois-Karjalassa on yksityisteitä yli 10 000 kilometriä. Metsätiestön korjausvelka kasvaa koko ajan ja vauhdilla. Maakunnassa kunnostettiin viime vuonna Kemera -rahoituksella vain 24 tiekilometriä. Ilomantsin ”osuus” oli 2,6 kilometriä.

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalassa on päätetty ryhtyä käytännön toimiin. Vuoden alusta lähtien teiden perusparannushankkeiden hoitoon on keskittynyt metsäteiden ja ojien erityisasiantuntija Jukka Pietilä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Metsänhoitoyhdistyksen palveluvalikoima sisältää kaikkien yksityisteiden rakentamiset ja kunnostukset sekä siltahankkeet.

- Hankkeita suunniteltaessa selvitetään aina mahdolliset rahoitusvaihtoehdot. Metsäteille ratkaisu on Kemera -rahoitus. Asutuille yksityisteille sopii puolestaan ely-keskuksen ja kuntien rahoitukset.

Tiehankkeet lähtevät liikkeelle esimerkiksi tiekunnan tai yksittäisen tieosakkaan yhteydenotolla.

Kommentoi

Hae sivuilta