Julkaistu 
Armas Härkönen

Hankkeen myötä Koitajoen vesi puhtaammaksi

Kuvassa rakennetaan kosteikon patoa ja pohjapatoa. Kuva: Hannu Lehtoranta. Kuvassa rakennetaan kosteikon patoa ja pohjapatoa. Kuva: Hannu Lehtoranta.

Ilomantsin Koitajoki kuuluu EU -rahoitteisen Freshabit LIFE IP - hankkeen kahdeksan kohdealueen joukkoon. Hanke on kaikkien suurin vesistöjen kunnostushanke, ja se toteutetaan vuosina 2016 – 2022. Hankkeessa on mukana yhteensä 31 eri sektorien kumppania eri puolilta Suomea.

Suomen Metsäkeskus on yksi yhteistyökumppani hankkeessa. Luonnonhoidon asiantuntija Hannu Lehtoranta kartoittaa kuluvana vuonna yksityisten mailla olevia vesistönsuojelutöiden tarpeita Mekrijärven ja Kelsimänjoen alueella. Huhuksessa ja Hattuvaarassa kartoitustyö on jo tehty ja käytännön toimet ovat edessä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Keinoina ovat muun muassa kaivukatkot, lietekuopat, laskeutusaltaat, putki- ja pohjapadot, kosteikot, ennallistamiset ja turhien töiden välttäminen.

- Vinkkejä paikallisilta asukkailta vesiluonnon kriittisistä kohteista Koitajoen varrelta tarvittaisiin, Lehtoranta vihjaa.

Kommentoi

Hae sivuilta