Julkaistu 
Armas Härkönen

Luontolahjaksi 80 hehtaaria suota Ilomantsista

Lehmijoen lahjoitusalueen suolta löytyy keloja, käkkärämäntyjä, aukeaa suota ja metsäsaarekkeita. Lehmijoen lahjoitusalueen suolta löytyy keloja, käkkärämäntyjä, aukeaa suota ja metsäsaarekkeita.

Suomessa käynnistettiin vuoden 2017 alussa ”Luontolahjani satavuotiaalle” kampanja.

Metsänomistaja Tornator Oyj osallistuu kampanjaan lahjoittamalla yli 260 hehtaaria erilaisia arvokkaita kohteita pysyvään suojeluun. Suurin lahjoituskohde sijaitsee Ilomantsissa. Metsätalouden suunnitteluasiantuntija Väinö Ihalaisen vastuualueella sijaitseva Lehmijoen suojelualue on kooltaan 80 hehtaaria, ja se sijaitsee Koitajoen, Tekojärven ja Palojärven muodostaman kolmion välisellä alueella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Se on suuri luonnontilainen, paikoittain hyvinkin lettoisa aapasuo, jota halkoo ravinteikkaammat suojuotit. Suojelupäätös laajentaa jo olemassa olevaa Viitasuon suojelualuetta merkittävästi, valmistelutyön suorittanut Tornatorin ympäristöasiantuntija Mari Oja esittelee.

Alueella on edelleenkin sallittua marjojen ja hyötysienien poiminta, metsästys maanomistajan luvalla, sekä alueen rajalla tai sisällä olevien teiden käyttö ja kunnossapito.

Kommentoi

Hae sivuilta