Julkaistu 
Armas Härkönen

Arkeologista kaivausta korpihaudalla

Arkeologiopiskelija Jenna Savolainen teki tarkkaa ja aikaakin vievää työtä puna-armeijan soturin korpihaudalla. Avustajana oli Suomen Metallinetsijät ry:n puheenjohtaja Lasse Nyman.  Kuva Armas Härkönen Arkeologiopiskelija Jenna Savolainen teki tarkkaa ja aikaakin vievää työtä puna-armeijan soturin korpihaudalla. Avustajana oli Suomen Metallinetsijät ry:n puheenjohtaja Lasse Nyman. Kuva Armas Härkönen

Ilomantsin Hattuvaaran kylän korpimaisemasta läheltä Itäpistettä kaivettiin jälleen esille puna-armeijan soturin jäänteet. Sotavainajan oli paikallistanut keväällä säkyläläinen Timo Pääkkö. Haudan avasi Helsingin yliopiston arkeologiopiskelija Jenna Savolainen. Arkeologisessa menetelmässä työtä dokumentoidaan videokameralla ja tavallisella digikameralla. Lisäksi tutkija laatii piirroksen ja kirjallisen dokumentin. Luista voidaan tehdä vainajan iän ja sukupuolen määritys. Tässä tapauksessa tiedetään soturin kaatuneen 31. päivänä heinäkuuta 1944.

- Nuori mies on kysymyksessä. Näkyviä ampumavammoja ei näistä jäänteistä löydy, Savolainen totesi. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

- Arkeologinen kaivaus oli harvinainen ja historiallinen tapaus. Tässä saatiin runsaasti uutta tietoa ja lisäksi uusia yhteistyökumppaneita, Ilomantsin Sotahistoriallisen työryhmän sihteeri Otso Nygrén pohtii. 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta