Julkaistu 

Sissolan perinnetila siunattiin suvun käyttöön

Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo (oik.), Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ioannis Lampropoulos ja isä Raimo Sissonen (vas.) siunasivat Sissolan rakennukset suvun käyttöön. Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo (oik.), Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ioannis Lampropoulos ja isä Raimo Sissonen (vas.) siunasivat Sissolan rakennukset suvun käyttöön.

 

Sissolan kesäjuhlaa vietettiin runon ja suven päivänä Mekrijärvellä perinnetilan suvun haltuun palautumisen kunniaksi arvokkaasti ja monimuotoisesti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kodin pyhityksen ja rakennusten uuteen käyttöön siunauksen toimitti Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo. Häntä avustivat Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra, isä Ioannis Lampropoulos ja isä Raimo Sissonen.

- Onnittelen teitä tästä päivästä, jolloin aloitatte yhdessä uuden vaiheen tällä historiallisella ja perinteisellä paikalla, arkkipiispa kannusti.

Ohjelmassa oli myös joensuulaisen ikonimaalari Eeva Zittingin ”Ikkunoita pyhyyteen” - ikoninäyttelyn avajaiset. Näyttelyyn kuuluu yli 50 ikonia. Ikoninäyttely on avoinna keskiviikkoisin elokuun puoliväliin saakka. Kansanlaulaja Emilia Kallonen esitti runonlaulua ja itkuvirsiä, ja musiikkiyhtye Algorytmi esiintyi. TM Juha Riikonen esitteli Zittingin Sissolaan lahjoittaman pyhittäjä Sisoesin ikonin. Juhlaan osallistui yli 80 henkilöä.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta