Julkaistu 

Kulmala kutsuu ministerin metsälle

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala on lähettänyt maa- ja metsätalousministeriölle sekä Luonnonvarakeskuksen susiasioista päättäville henkilöille kutsun saapua metsälle Pohjois-Karjalaan. Lehdillekin lähetetyssä kutsussa todetaan, että kutsutut tahot ovat tervetulleita Pohjois-Karjalaan metsästystapahtumaan heille sopivana ajankohtana ministeri Tiilikaisen johdolla. Omat koirat pitää kuitenkin ottaa mukaan.
 - Metsästyksessä käytetään teidän omia metsästykseen sopivia muoto- ja käyttövaliokoiria, koska meillä ei ole enää susille tapettavaksi lähetettäviä perheenjäseniä, todetaan kutsussa. 
  Kutsullaan Kulmala nostaa esille ministeriö asetuksen poikkeusluvalla sallittavasta suden metsästyksestä. Asetuksessa esitetään poronhoitoalueen ulkopuolelle vuotuista 40 suden suurinta sallittua saalismäärää metsästysvuosille 2016- 2018.
  - Määrä on räikeässä epäsuhteessa siihen nähden, mikä olisi välttämätön poistomäärä. Susien nykyinen määrä on todellinen uhka esimerkiksi metsästyskoiraharrastukselle. Tietooni tullut viimeisin metsästyskoira tuli suden tappamaksi viime viikonloppuna Lieksassa.
  Metsästysalueeksi Kulmala esittää muun muassa Ilomantsin ja Tuupovaaran kuntien aluetta.
  - Metsästysalueen ja -ajan saatte valita itse Kiteen ja Valtimon väliltä, kuitenkin valtakunnan rajan välittömästä läheisyydestä. Suosittelen erityisesti Tohmajärven, Tuupovaaran ja Ilomantsin kuntien alueita. Esimerkiksi jäniksen ajokoirametsästystä voimme harrastaa helmikuun loppuun saakka. Katsomme ja kuuntelemme yhdessä, miten pitkään "vellikellon" ääni metsässä kuuluu ja mihin se päättyy. Tutkapannan käyttö on metsästyksessä välttämätöntä, että voimme löytää koiranne.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen!

Napsauta kansikuvaa alla!

Tutustu Pogostan Sanomien kesälehteen.