play

Ilomantsin kunnan energiansäästötoimet: Lue kuinka katujen ja ulkoliikunta-alueiden valaistusta vähennetään

Kuva: Jyrki Pönkkä

Toimitus

Ilomantsin kunta on mukana valtakunnallisessa energiansäästämisessä. Ilomantsin kunta on säätänyt yleisten- ja katualueiden valaistuksien päälläoloaikoja lyhemmiksi vähintään kahden tunnin verran. Kaava-alueen katuvalot syttyvät aamulla kello 6.00 ja haja-asutusalueiden valot kello 7.00. Valaistusta ohjaavat hämäräkytkimet, jotka katkaisevat valot päiväksi. Iltaisin valot sammuvat kaava-alueella kello 22.00 ja haja-asutusalueilla kello 21.00. Ulkoliikunta-alueiden valaistusaikaa on lyhennetty yhdellä tunnilla ja valot sammuvat kello 21.00.

Kunta on myös vaihtanut valaistuksia LED-valaistukseen, tätä muutostyötä jatketaan. Muita kunnan toteuttamia energiansäästötoimia ovat rakennusten lämpötilojen tarkastukset ja niiden säätäminen mahdollisesti alhaisemmaksi.

Ilomantsin kunta tiedottaa, että sähköpulasta johtuvat, hallitut sähkökatkot eivät ole todennäköisiä, mutta ne ovat mahdollisia ja niihin on syytä kaikkien varautua.

Suunniteltuja sähkökatkoja ei ole tiedossa ainakaan ennen joulua. Seuraavat rakennukset sijaitsevat sellaisilla johtoalueilla, etteivät suunnitellut sähkökatkot koske niitä Pohjois-Karjalan Sähköltä saadun tiedon mukaan: uimahalli ja soteasema, Pogostan yläkoulu, Pogostan alakoulu ja lukio, keittiö-ruokalarakennus, Päiväkoti Vunukka, Oma-Koti Onnetar, virastotalo ja vesilaitos.

Pohjois-Karjalan Sähkö pyrkii viestimään asiakkaille sähkökatkoista ennakkoon.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta