play

Päiväposti jaetaan jatkossa joka toinen arkipäivä - Pogostan Sanomat jaetaan edelleen torstaisin

Kuva: Jyrki Pönkkä

Jyrki Pönkkä

Posti siirtyy Ilomantsissa, Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa vuoropäiväjakeluun 6.3.2023 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päiväposti jaetaan joka toinen arkipäivä: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla ja tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

– Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueellasi joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat, Posti tiedottaa.

Vuoropäiväjakeluun siirtymisen suurin syy on paperipostin väheneminen.

Postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvat pikkupaketit posti jakaa vuoropäiväjakeluna päiväpostin mukana.

Vaikutukset sanomalehtiin

Jatkossa Posti jakaa aikakausilehdet, sanomalehdet ja mainokset lähettäjien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.

Sanomalehti Karjalainen ja Posti ovat sopineet uuden jakelutavan käyttöönotosta Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran alueella niin ikään 6.3.2023 alkaen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nykyinen erillinen varhais- ja viikonloppujakelu yhdistyvät päiväjakelun kanssa.

Jatkossa sanomalehdet ja päiväposti jaetaan maanantaista perjantaihin.

Posti jaetaan ensin taajamassa aamupäivällä ja sen jälkeen haja-asutusalueella. Viikonloppuna ja arkipyhinä ilmestyvät sanomalehdet jaetaan seuraavana arkipäivänä Postin päiväjakelussa.

Pogostan Sanomien ja Karjalaisen lisäksi aiemmin varhaisjakelussa jaetut Helsingin Sanomat ja Viikko Pohjois-Karjala jaetaan jatkossa päiväpostin mukana.

Kuinka tämä vaikuttaa Pogostan Sanomiin?

Posti jakaa Pogostan Sanomat jatkossakin sen ilmestymispäivänä. Postin jakelumuutoksien vuoksi lehteä ei enää kuitenkaan jaeta varhaisjakeluna, vaan lehti jaetaan päiväjakelussa.

Lehti jaetaan ensin taajamissa ja sen jälkeen haja-asutusalueilla.Tästä johtuen lehden saapumisen kellonaika voi vaihtua aiemmin totutusta.

Ilomantsin, Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran ulkopuolella asuville tilaajille Pogostan Sanomat jaetaan Postilta saatujen tietojen mukaan perjantaina.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta