play

Kerro mielipiteesi Karhufestivaalin tulevaisuudesta - Kysely on avoinna

Kuva: Mikko Makkonen

Toimitus

Haluatko mukaan moottorisahan pärinään sekä purun tuoksuun ja tunteeseen? Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys selvittää suuren yleisön sekä yrittäjien ja yhdistysten mielipidettä Ilomantsin Karhufestivaalin tulevaisuudesta.

Verkossa toteutettava kysely tiedustelee muun muassa sitä, miten moottorisahaveistäjien kisa ja Karhufestivaali yleensä pitäisi toteuttaa sekä minne ja miten tähän mennessä syntyneet noin 400 karhupatsasta olisi hyvä sijoittaa.

Lisäksi kysytään ihmisten mielipidettä siihen, minne kesäkuussa syntyvä noin viisimetrinen puinen karhuteos olisi Ilomantsissa parasta tehdä ja sopiiko ILO!KARHU teoksen nimeksi vai tuleeko vielä parempia ehdotuksia.

Lisää voimia tarvitaan

Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen kertoo, että kyselyllä yhdistys haluaa selvittää yritysten, yhteisöjen ja yksittäisten ihmisten halua ja intoa turvata ainutlaatuisen festivaalin tulevaisuus. Kulttuuriyhdistys yksin ei festivaalia pysty järjestämään.

- Kyselyssä tiedustelemme laajasti ihmisten halukkuutta tulla mukaan festivaalin järjestelyryhmään sekä toteuttamaan festivaalin oheisohjelmia moottorisahaveistäjien kilpailun kylkeen.

- Tavoitteenamme on saada Karhufestivaalista näyttävä ja mahdollisimman monipuolinen tapahtuma, joka virkistää paikallista väkeä sekä houkuttelee ihmisiä Ilomantsiin ja samalla reissulla muuallekin maakuntaan, Volotinen toteaa.

Tulevaisuus avoin

Ilomantsin Karhufestivaalin tulevaisuus on vielä avoin, sillä valtakunnallinen Maaseudun Sivistysliitto ei jatka festivaalin veistokilpailun järjestämistä vuoden 2023 jälkeen, eli tapahtuman nyt täyttäessä kymmenen vuotta.

Tämän takia festivaalin toteutuksessa alusta eli vuodesta 2014 saakka mukana ollut paikallinen Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys on päättänyt selvittää, mitä mahdollisuuksia festivaalia on jatkaa ja millaista yhteistyötä ja rahoitusta se Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa ja myös laajemmin edellyttää. Selvitys tehdään kevään ja kesän aikana eli syksyyn 2023 mennessä.

- Kyselyllä keräämme tietoa ja ideoita tulevaisuudensuunnitelmien pohjaksi, Taisto Volotinen sanoo.

Aikaa 23.4. asti

Verkkokysely on avoinna sunnuntaihin 23. huhtikuuta 2023 asti. Kyselyyn voi vastata nimettömänä tai siihen voi halutessa liittää yhteystiedot mukaan.

Linkki kyselyyn:

https://link.webropol.com/s/karhufestivaalikysely

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta