play

Heinävaarassa meinasi käydä hullusti – Nuorisoporukka yritti polttaa kaasupullojen säilytyskatoksen

Heinävaarassa yritettiin polttaa kaasupullojen varastorakennus ja roskiksia.

Heinävaarassa yritettiin polttaa kaasupullojen varastorakennus ja roskiksia. Kuva: Marko Puumalainen

Petri Uusitalo

Tiistaina 6. kesäkuuta Joensuun Heinävaarassa tapahtui vaarallista ilkivaltaa. Heinävaaran K-Marketti Marjuskan pihalla sijainnut kaasupullojen säilytyskatos oli yritetty sytyttää tuleen. Säilytyskatoksessa oli ollut tapahtumahetkellä 30 kappaletta kaasupulloja. Kaasupulloissa ollut energiamäärä olisi vastannut noin 3 tonnia dynamiittia.

– Jos nuorisoporukka olisi onnistunut tässä, he olisivat onnistuneet ottamaan hengen monelta, kiinteistön omistaja Markku Kareinen kertoo.

Katoksen alle oli kasattu iso kasa tuohia, jotka oli sytytetty palamaan. Myös roskakatokseen oli heitelty palavia tuohia. Tuohet eivät onneksi olleet kunnolla syttyneet palamaan. Tuohet oli revitty torialueella sijaitsevista elävistä puista, joten tuohet olivat yhä märkiä. Tämä oli todennäköisesti pelastanut nuoret suurelta onnettomuudelta.

– Koulujen loppuessa tällaista pientä ilkivaltaa on yleisesti tapahtunut, mutta tämä on kyllä vakavimmasta päästä, Kareinen kertoo.

Ilkivallan takana olivat olleet "mopoikäiset nuoret". Ilkivallantekijät ovat jo poliisin tiedossa. Sama porukka on Kareisen mukaan aikaisemminkin tehnyt ilkivaltaa alueella.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta