Julkaistu 

Suomalais-tunisialainen perhe ihastui Ilomantsiin täällä käydessään

Arja Soikkeli  Ben Neji ja Habib Ben Neji ovat tyytyväisiä ratkaisuunsa muuttaa Ilomantsiin. Arja Soikkeli Ben Neji ja Habib Ben Neji ovat tyytyväisiä ratkaisuunsa muuttaa Ilomantsiin.

Tunisialaislähtöinen Habib Ben Neji katselee keittiön ikkunasta avautuvaa syksymaisemaa. Hän ei näe loskaa ja kylmää, vaan syksyn värejä ja rauhaa.
– En minä kaipaa mitään, täällä on niin ihanan rauhallista ja hyvä olla, sanoo hän.
Samaa mieltä on vaimo Arja Soikkeli-Ben Neji.
– Hyvä että muutettiin tänne. Se oli varmasti johdatusta, sillä sain olla lähellä äitiäni hänen viimeiset aikansa, miettii hän.
Vaikka hänen äitinsä asui Ilomantsissa elämänsä ehtoolla, ei paikkakunta ollut pariskunnalle entuudestaan kovin tuttu.
– Toki olimme täällä käyneet, ja ehkä niillä käyneillämme ihastuimme paikkakuntaan, kertoo enolaislähtöinen Soikkeli-Ben Neji.

Rivitaloasunnon Ilomantsista pariskunta oli hankkinut jo kymmenkunta vuotta sitten, mutta sitä vuokrattiin. Kevättalvella, vuokralaisen muutettua pois, he päättivät ottaa suunnan kohti Ilomantsia.
– Seitsemän kuukautta olemme nyt asuneet täällä. Me olemme kotiutuneet todella hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä, tulevat juttelemaan, ja täällä tervehditään tuntemattomiakin.
Erityisen ihastuneita he ovat aivan kotinsa lähellä oleviin Hutunniemen järvimaisemiin.
– Siellä me kuljemme paljon, siellä on niin kaunista. Keväällä seurasimme päivittäin jäiden sulamista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ison paikkakunnan hulppeaan palvelutarjontaan tottuneelle pariskunnalle ei tule mieleen mitään, mitä he Ilomantsiin kaipaisivat.
– Meille riittää se tarjonta mitä täällä on, on kaupat, apteekki ja pankki. Kaupasta saa lähes kaiken, mitä tarvitsemme ja esimerkiksi tunisialaiseen ruokavalioon liittyviä tarvikkeita ostamme käynneillämme Vantaalla.
Harrastuksiakin he ovat jo Ilomantsista löytäneet, liikkuvainen Arja Soikkeli-Ben Neji tietää, missä ovat hiihtoladut ja hän on käynyt Sydänyhdistyksen jumpissakin. Taiteesta kiinnostuneena hän on miettinyt kansalaisopiston taidekursseja. Kalastuksesta kiinnostunut puoliso puolestaan tietää jo, minne kannattaa suunnata virvelöimään.
– Jos minä jotain tänne kaipaisin, niin samanlaisia liikuntavälineitä tuonne rannalle kuin on liikuntahallilla. Niistä olisi varmasti monelle iloa, miettii Soikkeli-Ben Neji.
Ihan kaikkia siteitä Vantaalle ei olekaan katkaistu, asuuhan siellä sukua ja vaimo käy silloin tällöin vielä töissäkin.
– Sekin hoituu todella hyvin. Olen ollut laitoshuoltajana henkilöstöpalveluyrityksen kautta, ja niitä keikkoja olen edelleen tehnyt silloin tällöin, eläkkeellä virallisesti oleva Soikkeli-Ben Neji kertoo.
Myös puoliso on eläkkeellä kokin töistä. Työelämästä jäätyään he pohtivat myös Tunisiaan muuttoa. Ilomantsi veti kuitenkin pitemmän korren.
– Tunisiassa olisi toki ihanan lämmintä ja elämä halpaa, mutta on asuminen ja eläminen täälläkin halvempaa kuin vaikkapa Vantaalla. Ja nyt meillä on vapaus vaikka vähän matkustellakin.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta