Julkaistu 
Leila Virnes

Hyppee syrjään elämään hyvin Ilomantsissa

Puhdas luonto, ystävälliset ihmiset, hyvä palvelutarjonta ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet nousevat hyvin usein esille, kun uudet ilomantsilaiset kertovat kokemuksistaan uudesta kotipaikastaan. Tänne muuttaneet puhuvat elämänlaadusta ja turvallisuudesta ja ne, jotka ovat pysyneet paikkakunnalla, haluavat myös täällä pysyä – huumorihengessä puhutaankin loppusijoituspaikasta.
Huumorihengessä mutta vakavasti asiaan suhtautuen Ilomantsin kunta, Ilomantsin Yrittäjät ja Pogostan Sanomat käynnistävät yhdessä noin vuoden mittaisen Hyppee syrjään -kampanjan, jossa kerromme tänne muuttaneiden uusien ilomantsilaisten tarinoita ja esittelemme hyviä syitä muuttaa elämänsä suunta kohti Ilomantsia.
– Elämme pienissä kunnissa aikaa, jossa kaikki oman kunnan veto- ja pitovoimaa parantavat tekijät on otettava käyttöön. Jo pelkästään syyskuun lopussa julkaistujen väestöennusteiden valossa meidän on tärkeää nostaa esille yhdessä paikallislehden ja yrittäjien sekä muidenkin toimijoiden kanssa hyvät julkiset ja yksityiset palvelumme, korostaa kunnanjohtaja Marjut Ahokas.
Muutos on mahdollista
Ilomantsin Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Urjanheimo näkee tärkeänä sen, että yhdessä tartutaan muuttamaan nykykehityksen suuntaa.
– Hyppee syrjään on erinomainen avaus kehityksen suunnan muuttamiseksi. Meidän kaikkien täytyy vaan uskoa siihen, että se on mahdollista.
Paikallislehti on kampanjassa mukana silkasta kotiseuturakkaudesta. Se ollut lehden kantava voima lehden perustamisesta lähtien ja kattaa kaikki Ilomantsin vahvuudet ja hyvän elämän mahdollisuudet. Sitä sanomaa Pogostan Sanomat haluaa levittää.
Asukasluku ratkaisee
Ahokas muistuttaa, että vain käytetyt palvelut säilyvät paikkakunnalla.
– Tosiasia on, että palvelut eivät säily eikä niitä pystytä tarjoamaan, ellei niille ole riittävästi käyttäjiä. Tämä pätee erityisesti yrittäjien tuottamiin palveluihin. Paikkakunnallamme on monia erikoisliikkeitä, joten niistä meidän pitää pitää kiinni, hän pohtii.
Myös kunta joutuu harkitsemaan järjestämiensä palvelujen laajuutta, mikäli palveluja käyttävien asukkaiden määrä oleellisesti vähenee.
– Tällä kampanjalla me kuntana haluamme uida vastavirtaan ja nostaa esille niitä asioita, jotka meillä toimivat. Esimerkiksi paljon puheena ollut etätyön mahdollisuus ei ole Ilomantsissa pelkkää puhetta. Toimivat digitaaliset yhteydet ovat meille arkipäivää siinä missä ne ovat monille Etelä-Suomen asukkaille haave.
Urjanheimo nostaa esille luovien alojen yrittämisen.
– Se on nouseva yrittämisen muoto ja siellä liikkuu myös suuret rahat. Ja imagohyöty on nopeasti hyödynnettävissä. Luovat alat on käsitettävä laajasti, laskisin sinne ainakin osaltaan myös pelien kehittämisen. Ilomantsin Yrittäjät antaa kaiken tukensa näille yrittäjille.
Hyvät asiat esille
Käytännössä kampanja toimii niin, että ensi vuoden aikana lehdessä tuodaan esille sitä tarjontaa, mitä meillä on tänne muuttoa miettiville. Lisäksi kampanjaan liittyy sosiaalisen median ja verkkomaailman kampanjointi: vähitellen kunnan, yrittäjien ja Pogostan Sanomien verkkosivuille ilmestyy kampanjaan liittyvää aineistoa. Ne löytyvät vaaleanpunaisen, paikallisen yrittäjän eli Arto Liimatan suunnitteleman Hyppee syrjään -logon kautta. Sinne kootaan myös tänne hiljattain tai jo pidempi aika sitten  muuttaneiden tarinoita, niistä toivomme vinkkejä.
 Kolmen paikkakunnan toimijan yhteishankkeella halutaan kannustaa koko Ilomantsi rakentamaan yhteistä tulevaisuuttamme.
– Kunnan kannalta Hyppee syrjään -kampanja on myös osoitus paikkakunnan hyvästä yhteistyöstä, siitä että kannamme huolta ja vastuuta yhdessä Ilomantsin tulevaisuudesta, sanoo Ahokas.
– Meillä Ilomantsissa yhteistyö on luontevaa ja jokapäiväistä. Oli sitten kyseessä kunnan, seurakunnan, muitten yritysten tai järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Lähestyminen on helppoa ja luontevaa, jatkaa Urjanheimo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta