Julkaistu 
Armas Härkönen

Finlandia-hymniä Kallioniemessä

Itsenäisyyspäivän avaus Kallioniemessä on tullut 10 vuoden ikään. Suomen satavuotista itsenäisyyttä olivat juhlistamassa muun muassa Juha Riikonen (vas.), Rauno Ratilainen ja Ilomantsin Mieslaulajat. Itsenäisyyspäivän avaus Kallioniemessä on tullut 10 vuoden ikään. Suomen satavuotista itsenäisyyttä olivat juhlistamassa muun muassa Juha Riikonen (vas.), Rauno Ratilainen ja Ilomantsin Mieslaulajat.

Koitajoen Kallioniemessä sijaitsevalla Erillinen pataljoona 11:n ja Osasto Julkusen muistomerkillä on sytytetty muistotulia vuodesta 2007 lähtien sekä talvisodan syttymispäivän (30. marraskuuta) että itsenäisyyspäivän aamuna. Tilaisuuksien järjestäjänä ovat toimineet Ilomantsi-Seura ja Mekrijärven kyläyhdistys. Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta tilaisuus oli tavallistakin juhlavampi. Ilomantsin Mieslaulajista oli paikalla 10 laulajaa, ja he kajauttivat muistomerkillä Sibeliuksen ”Finlandia-hymnin” sekä amerikansuomalaisen Jooseppi Riipan 1890-luvulla tekemän laulun ”Kotimaani ompi Suomi”.

- Me suomalaiset olemme jo tottuneet siihen, että itsenäisyyden juhliminen liittyy saumattomasti sodissa kaatuneiden muistamiseen, sekä niihin paikkoihin, joissa kansakunnan kohtalo ratkaistiin, totesi Ilomantsi-Seuran varapuheenjohtaja, TT Juha Riikonen puheessaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta