Julkaistu    |  Päivitetty 

Koulut juhlistivat itsenäisyyttä

Timi Sorsa ja Siina Kontturi kyselivät koulu-ukki Markku Lappalaiselta asioita Suomesta. Timi Sorsa ja Siina Kontturi kyselivät koulu-ukki Markku Lappalaiselta asioita Suomesta.

Ilomantsissa sinivalkoiseksi koristellussa liikuntahallissa juhlivat koululaiset Ilomantsin joka kolkasta Suomen 100 vuotta sekä Parppein koulun 60-vuotistaivalta.

Musiikkipitoinen ohjelma lipui kerronnallisesti jouhevasti eteenpäin. Pogostan alakoulun oppilaat Timi Sorsa ja Siina Kontturi kyselivät asioita Suomesta koulu-ukki Markku Lappalaiselta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kyläkouluja Ilomantsissa on kaksi, ja niiden oppilaat esittivät omat ohjelmanumeronsa. Omat osuutensa olivat myös alakoululaisilla, yläkoululaisilla ja lukio-opiskelijoilla. Lylykoksen koululaiset pistivät juhlakansan leikkimään "Kas kuusenlatvassa oksien alla" laululeikin tahdissa. Iknonvaaran oppilaat lausuivat sanoja, mitä Suomi heidän mielestään on.

Päiväkodin ja koululaisten yhteistä itsenäisyysjuhlaa vietettiin Tuupovaaran liikuntahallissa. Liikuntahalli oli koristeltu juhla-asuun lasten taidenäyttelyllä ja juhlakoristeilla. Tilan seiniä kiersi niin Tuupovaaran alakoulun kuin Heinävaaran yhtenäiskoulun oppilaiden töitä.

Lapset ja nuoret pitivät juhlapuheen Tuupovaarassa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Enemmän juhla-asiaa torstaina ilmestyvässä lehdessämme.

Kommentoi

Hae sivuilta