Julkaistu    |  Päivitetty 

Poliisikin ammattiopistolle

Ammattiopiston tiloissa toimivat nyt Ilomantsin rajavartioasema, palolaitos ja poliisi sekä pitopalveluyritys. Ammattiopiston tiloissa toimivat nyt Ilomantsin rajavartioasema, palolaitos ja poliisi sekä pitopalveluyritys.

Ilomantsin poliisilaitoksen palvelut ovat siirtyneet pois kunnantalon naapurista valtionvirastotalosta. Muutoksen taustalla on ensisijaisesti tilatarve: poliisilaitoksen neliömäärille ei nykyisellään ole enää tarvetta poliisin panostaessa kenttätyöhön. Lupapalvelut löytyvät nyt entiseen tapaan kerran viikossa keskiviikkoisin Vepsänmäeltä entisen ammattiopiston tiloista.
– Nykyisellä kävijämäärällä Ilomantsissa riittävät lupapalvelut kerran viikossa. Syksyllä palveluissa oli vilkasta kesätauon jälkeen, mutta nyt määrät ovat asettunet 10 – 15 kävijään, kertoo lupapalveluyksikön johtaja, ylikomisario Jyrki Kasanen.
Poliisin itäisen toiminta-alueen yksikkö vastaa Ilomantsin alueen poliisitoiminnasta jatkossakin entiseen tapaan, lupaa komisario Jyrki Koskinen Itä-Suomen poliisista.
– Alueelliset painotukset suunnitellaan tarpeiden mukaisiksi, eikä Ilomantsissa poliisin näkyvyys katukuvassa ole muutoksen johdosta vähenemässä.
Esimerkiksi liikenteenvalvontaa on Koskisen mukaan Ilomantsissa lisätty tämän vuoden aikana.
Poliisilla on myös uusia suunnitelmia alueellisen poliisitoiminnan kehittämiseksi.
– Olemme suunnitelleet kummipoliisitoiminnan käynnistämistä Ilomantsissa ja Outokummussa, jossa on vastaavanlainen muutos meneillään, kertoo Koskinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta