Julkaistu 

Kuuno on sankarikoira

 

Kennelliitto myöntää vuonna 2017 Sankarikoiran arvon 18 koiralle. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Yksi joulukuussa palkittavista on ilomantsilainen  jämtlanninpystykorvauros Pielesrinteen Quuno, tuttavallisemmin Kuuno.  

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 

 

 

Toukokuussa Kati Romppasen omistama, silloin vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen Kuuno oli hoidossa Helena ja Seppo Romppasen luona Mekrijärvellä. Helena Romppanen lähti Kuunon kanssa iltalenkille ja he koukkasivat syrjäiselle pikkutielle.

 

Keskellä pikkutietä oli maasturi, mutta ketään ei näkynyt paikalla. Kuuno jatkoi kuitenkin matkaa määrätietoisesti eteenpäin. Tien varresta löytyi pitkällään oleva iäkäs mies.

 

- Hänellä oli perussairaus joka vaikeutti liikkumista. Kaatuessaan lumisella ja osin jäisellä tiellä hän oli satuttanut itseään, Kati Romppanen kertoo.

 

Helena Romppanen oli sitonut Kuunon puuhun ja lähtenyt hakemaan apua. Seppo Romppanen kuuli haukun kotiin asti, ja oli jo tulossa paikalle. Kuuno oli purrut hihnansa poikki ja nuoli miehen kasvoja.

 

Ilman Kuunoa miestä ei todennäköisesti olisi löydetty metsästä.

Kommentoi

Hae sivuilta