Julkaistu 

Sissolan pirtit saivat uudet pärekatot

Kari (vas.),Irma, Olli ja Ville (takana) Siikanen naulasivat Sissolan pihapiirin pirtteihin kattoihin päreet pikavauhdilla.  Kari (vas.),Irma, Olli ja Ville (takana) Siikanen naulasivat Sissolan pihapiirin pirtteihin kattoihin päreet pikavauhdilla.

 

Mekrijärven kulttuurihistoriallisen Sissolan pihapiirin Simanan ja Iivanan pirttien pärekatot ladottiin viikolla 32 pikavauhdilla. Asialla oli Toivakassa vuonna 1985 perustettu Karin Päre ja Puu.  Yritys on erikoistunut perinnerakentamiseen ja vanhojen rakennusten sekä pihapiirien korjauksiin ja entisöintiin.  

- Kyllä tuli nopeasti valmista, ja työn jälki on erinomaista. Näiden kattojen valmistumisen myötä putoaa suuri kivi sydämeltä, Sissolan sukuseuran puolesta apumiehenä toiminut suhmuralainen Paavo Ryhänen iloitsi.

Yrityksessä päreitä valmistetaan ja niitä ladotaan katoille perinteisiä oppeja kunnioittaen.

- Käytämme kattamisessa niin sanottua karjalaista latomistyyliä. Talvella kaadettu, tiukkasyinen, suora, ja vähintäänkin 15 - 20 senttimetriä paksu kuusi on paras pärepuu. Käytämme myös mäntyä ja haapaa, yrittäjä Kari Siikanen kertoo.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta