Julkaistu 
Armas Härkönen

Öykkösenvaaran näyttelyalue valmistui

Öykkösenvaaran paviljonki ja näyttelyalue ovat nyt valmistuneet. Rakentajien katselmuksessa ja kiitosjuhlassa keskustelivat kenties jo uusista haasteista Ali Mäkinen (vas.), Markku Lappalainen, Rauno Ratilainen, Hannele Pyykkö ja Juha Riikonen. Öykkösenvaaran paviljonki ja näyttelyalue ovat nyt valmistuneet. Rakentajien katselmuksessa ja kiitosjuhlassa keskustelivat kenties jo uusista haasteista Ali Mäkinen (vas.), Markku Lappalainen, Rauno Ratilainen, Hannele Pyykkö ja Juha Riikonen.

 

Betonirakenteinen ja luonnonkivillä päällystetty sotahistoriallinen info- ja näyttelypaviljonki Ilomantsin Öykkösenvaarassa on nyt valmis. Erilaisissa talkoissa paviljongin rakennustöissä sekä Öykkösenvaaran ja Kaatiolammen sotahistoriallisen alueen poluilla ja taisteluasemissa on käynyt vuodesta 2013 lähtien satoja henkilöitä niin maakunnasta kuin eri puolilta maailmaakin.

Sunnuntaina vietettiin Ilomantsin kunnan ja Ilomantsi-Seura ry:n toimesta juhlaa, jossa kiitettiin rakentajia ja tukijoukkoja.

Näyttelyn toteutuksesta vastaa Ilomantsin kunta, Ilomantsi-Seura ry, Ilomantsin Sotahistoriallinen Työryhmä, sekä lukuisa joukko yhteisöjä ja talkoolaisia. Näyttelyä ovat tukeneet Vaara-Karjalan Leader ry, Museovirasto, Kaatuneiden Muistosäätiö ry, Olvi-säätiö ry, Ilomantsin Kivituote Oy ja Iivari Mononen Oy.

 

Kommentoi

Hae sivuilta