Julkaistu 

Hattu taistelee -tapahtuma kiinnosti kaikenikäisiä

Hattu Taistelee -tapahtumassa vieraili reilusti yli sata henkilöä. Espoolainen Otto Kangasmäki kokeili konekivääriä. Hattu Taistelee -tapahtumassa vieraili reilusti yli sata henkilöä. Espoolainen Otto Kangasmäki kokeili konekivääriä.

Ilomantsin Hattuvaaran Taistelijan Talolla vietettiin heinäkuun viimeisenä lauantaina ”Hattu taistelee” -tapahtumaa. Emeritusopettaja Matti Kallio käynnisti ohjelman eversti ja Mannerheim-ristin ritari Hans Olof von Essenistä kertovalla ja lukuisilla valokuvilla höystetyllä luennollaan. Erämantsin kenttäkeittiöstä oli tarjolla sota-ajan yleisintä lounasta eli hernekeittoa.

Luonnollisesti talon kaikki näyttelyt olivat katsottavissa. Uutuutena oli äskettäin avautunut joensuulaisen Erkki Leppäsen valokuvanäyttely ”Suomenhevonen 110 vuotta”. Sotahistoriaharrastajat, kenraali Jouni Peräalho ja luutnantti Marko Mullo esittelivät muun muassa Suomi-konepistoolin, Emma-pikakiväärin ja Maxim-konekiväärin toimintaa. Aseita sai myös ”kokeilla”. Sotilaskiväärin lukkoa purettiin ja kasattiin porukalla. Myös muovikuula-aseella suoritettiin tarkkuusammuntaa. 

 

Kommentoi

Hae sivuilta