Aineiston toimitusohjeet

Pogostan Sanomien teemat ja suurjakelut 2017

 

16.3. Vaaliteema ja Pogostan Hiihto -lehti (suurjakelu, lisäpainos jaossa Pogostan Hiihdoissa 18.–19.3.)
30.3. Vaaliteema (suurjakelu)
27.4. Rakentaminen (suurjakelu)
1.6. Kesä-Pogosta (jaossa koko kesän, yhteispainos n. 18 000 kpl)
6.7. Mökkiläisnumero (lisäpainos jaossa Mökkiläistorilla Ilomantsissa 12.7.)
24.8. Karhuteema & Kalastus ja Metsästys (suurjakelu, lisäpainos jaossa Karhu- ja villiruokafestivaaleilla 24.–26.8.)
5.10. Kuutamolla-teema (suurjakelu, lisäpainos jaossa Kuutamolla-tapahtumassa Ilomantsissa pe 6.10.)
30.11. Suomi 100 vuotta & Joulunavaus (suurjakelu ja lisäpainos jaossa joulunavaustapahtumissa)
21.12. Joululehti 

 

Suurjakelulehdet jaetaan kaikkiin talouksiin levikkialueella Ilomantsissa, Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa. Lisäksi suurjakelulehtien digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella Pogostan Sanomien näköislehtipalvelussa.

Kuntavaalit 2017

 

Paikallislehti on varmin tapa tavoittaa paikalliset äänestäjät, sillä tutkimusten mukaan 63 % äänestäjistä etsii tietoa painetuista sanomalehdistä päätöksensä tueksi kevään kunnallisvaaleissa.
Lähde: ”Tuhat suomalaista”-tutkimus 12/2016

Pogostan Sanomat julkaisee keväällä kaksi vaaliteemalehteä: ensimmäisen ennen ennakkoäänestyksen alkua 16.3. sekä toisen ennen varsinaista vaalipäivää 30.3.

Kysy lisää vaali-ilmoittelusta ja tarjouksistamme: 

p. 050 415 2417 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uutta: Tarjolla myös verkkomainospaikkoja. Muista, parhaat paikat varataan hyvissä ajoin!

 

Ilmestymispäivät ja aineistoaikataulut

Torstain lehteen tiistaina klo 12 mennessä.

Huomioithan arkipyhät!

Torstain lehden ilmoituksen voi peruuttaa keskiviikkona klo 9 mennessä. Valmiiksi ladotusta peruutetusta ilmoituksesta 50% veloitus.

 

Mediakortti 2017, perustiedot ja hinnat

Mediakortti 2017, muut tiedot

 

Aineiston toimitus

Sähköpostilla:

Valmis ilmoitusaineisto toimitetaan osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liitteen maksimikoko on 10 Mt.

Aineiston voi toimittaa myös CD-levyllä, DVD-levyllä tai USB-muistitikulla.

Valmiit aineistot:

Täysin valmis ilmoitusaineisto, johon ei enää tehdä mitään muutoksia Pogostan Sanomissa, tulee toimittaa aina PDF-muodossa. Oikein tehty PDF-tiedosto sisältää ilmoituksessa käytetyt fontit, kuvat, grafiikat ja logot.

PDF-tiedosto tulee aina tehdä varatun tilan kokoiseksi. Siinä ei saa olla ylimääräisiä valkoisia reunoja tai leikkuumerkkejä. PDF-aineisto on valmistettava sanomalehtituotantoon sopivilla asetuksilla.

Kaikki muut, paitsi sanomalehtiasetuksilla tehdyt PDF-tiedostot, ovat valmistettavia aineistoja ja niiden käsittelystä veloitetaan ilmoitusvalmistuslisä. PDF-tiedoston valmistuksessa on käytettävä Adobe Acrobat Distilleriä. Nykyaikaisista ohjelmista (mm. Adobe CS5) voidaan myös suoraan tallentaa PDF-muotoon.

 

Ilmoitusvalmistus Pogostan Sanomissa:

Mikäli valmista PDF-tiedostoa ei ole mahdollisuutta tehdä, voidaan ilmoitus valmistaa myös Pogostan Sanomissa. Silloin on aineiston toimituksessa otettava huomioon seuraavat asiat:

Teksti: DOC-tiedosto, RTF-tiedosto, Plain Text, teksti suoraan sähköpostista tai pdf-dokumentti, jos muuta ei ole saatavilla.

Kuva: TIF, EPS tai JPEG (hyvä tai maksimilaatuinen), resoluutio 200 dpi kuvakoossa 1:1, jos kuvat toimitetaan CMYK-muodossa, varmista että värimuunnoksessa on käytetty oikeaa väriprofiilia. Käytämme värikuvissa ISO-newspaper26v4.icc-profiilia.

Fontit: Käytössämme on Adobe Font Folio 9.0 fontit. Ilmoitusaineiston voi poikkeuksellisesti toimittaa myös grafiikkaohjelman omassa dokumenttimuodossa. Tällöin tulee tekstit konvertoida. Tällaisessa muodossa toimitettu aineisto ei ole valmis aineisto, vaan sen käsittelystä peritään ilmoitusvalmistuslisä. Siksi paras ratkaisu on tehdä tällaisesta aineistosta sanomalehtikelpoinen PDF-tiedosto, jos sitä ei ole tarkoitettu muokattavaksi.

Sallitut ohjelmat: InDesign CS5 ja Illustrator CS5.

 

Vastuu virheistä ja reklamaatiot 

Lehti ei vastaa ilmoituksen asuun tulleesta virheestä, mikä johtuu lehdelle toimitetusta puutteellisesta tai virheellisestä aineistosta, epäselvästä käsikirjoituksesta tai puhelimitse annetusta ilmoituksesta.

Lehti ei vastaa ilmoituksen poisjäämisen aiheuttamasta vahingosta, eikä virheestä, mikä käy selville ilmoittajalle toimitetusta oikovedoksesta, jos ilmoittaja ei ole määräaikaan mennessä palauttanut vedosta korjausehdotuksineen. Lehti ei anna hyvitystä paino-, painatus- tai taittovirheestä, joka ei vaikeuta ilmoituksen käsittämistä eikä vähennä sen mainosarvoa. Virheestä, joka huonontaa ilmoituksen arvon, mutta ei tee sitä tehottomaksi, annetaan enintään puolen hinnan alennus.

Jos virhe on niin suuri, että se oleellisesti vähentää ilmoituksen tehoa, lehti julkaisee ilmoituksen korjauksena uudelleen veloittaen vain yhden julkaisukerran hinnan tai mikäli uutta ilmoitusta ei ole tarkoituksenmukaista julkaista, palauttaa maksun. Lehden suurin vastuu ilmoituksen julkaisemisessa sattuneesta virheestä on ilmoituksen hinta ja muihin lehtiin toimitetusta aineistosta sen valmistusarvo.

Muistutus virheellisestä tai julkaisematta jääneestä ilmoituksesta on tehtävä viimeistään 8 päivän kuluttua ilmoituksen julkaisemisesta tai tarkoitetusta julkaisupäivästä. Virhe on yksilöitävä ja tarvittaessa ilmoitusta koskeva originaaliaineisto on toimitettava lehdelle.

Tekijänoikeudet

Ilmoittaja vastaa lehteen nähden siitä, että hänen antamansa aineiston julkaiseminen tapahtuu kenenkään tekijänoikeutta loukkaamatta. Lehdellä on oikeus kieltäytyä julkaisemasta ilmoitusta. Jos ilmoitus on maksettu, maksu palautetaan. Kieltäytymisestä ja sen perusteista lehti tiedottaa välittömästi ja aineisto palautetaan ilmoittajalle viimeistään kahden vuorokauden kuluessa ilmoituksen jättämisestä.

Kommentoi